бойни изкуства

Искрен Иванов е треньор в спортен клуб „Хикари” гр. Трявна по карате Киокушин от края на 2015г. и учител по Физическо Възпитание в НГПИ „Тревненска школа“ от 2019г. Има състезателен опит в повечето от демонстрираните бойни спортове, най-вече в ММА ( mixed martial arts ). Като има 5 мача по професионалният правилник на ММА, два полупрофесионални и над 30 аматьорски в страната и чужбина.

Йоана Куманова, ученичка от 12 кл. на НГПИ „Тревненска школа“. Национален шампион за 2017,2018,2019 г. по Шотокан карате. Има трето място от Световното първенство през 2016г. Освен това притежава черен колан (1 Дан) и е международен съдия по Шотокан карате-до. Тя демонстрира „КАТА“

Станислав Бояджиев е бивш национален състезател по Джудо. Заедно с Искрен Иванов, демонстрираха „Подсечко“ и „Хвърляния“ ( техники за събаряне ), както и „Ключове“ и „Задушавания“ ( техники за отказване на противника ). Станислав Бояджиев разказа и запозна присъстващите в залата с историята и философията на бойните изкуства и спортните им разновидности.

Пламена Якимова е състезателка на спортен клуб „Хикари” – Трявна по карате Киокушин. Седемкратен държавен шампион, а тази 2019 година, стана Европейски шампион и Вицесветовен шампион. Предстои й Европейско състезание в Португалия в края на Октомври тази година. Заедно със своят треньор Искрен Иванов, демонстрираха специални подготвителни упражнения със състезателна насоченост.

Станимир Веселинов, ученик от 11 кл. НГПИ „Тревненска школа“. Заедно с Искрен Иванов, демонстрираха техники от ММА и „Граплинг“.